Jdi na obsah Jdi na menu
 


SOBOTA 9.1. 2010  VÝROČNÍ VALNÁ HROMADA

  První událostí v roce 2010 byla Výroční valná hromada a to od 14 hodin dětská, kde se zúčastnilo všech 12 dětí. Po zhodnocení úspěšného uplynulého roku a plánu na rok další se děti vyfotily u pohárů a po občerstvení se rozešly domů. Od 18 hodin se sešli dospělí hasiči. Bylo přítomno 51 členů z 67 a jeden host pan Kolář z Uhelné Příbrami. Po zhodnocení roku 2009 a plánu na rok 2010 proběhly volby do výboru SDH a předání ocenění. Na závěr byl připraven výborný guláš, po němž následovala volná zábava.  

PÁTEK 29.1. 2010 HASIČSKÝ BÁL 

V pátek 29. ledna 2010 uspořádali hasiči ve Vepříkově už tradiční hasičský bál. Tak jako v minulých letech byl bál velice dobře zabezpečen a pro celý hasičský sbor byl velkým svátkem. Proto také po celý bál byli oblečeni do uniforem a ukázali, že hasiči jsou na svoje poslání náležitě hrdí. Už po několikáté k tanci a poslechu hráli BOŽEJÁCI, což je kapela, která dovede navodit výbornou náladu a tak není divu, že byl sál zaplněn tanečníky až do téměř čtvrté hodiny ranní. Přes nepříliš pěkné počasí se bálu zúčastnilo i hodně návštěvníků z okolních obcí. Nebýt děsivé předpovědi počasí, mohlo jich být ještě víc. K dobré náladě přispěla i bohatá tombola, kde bylo připraveno 280 skvělých cen. Hlavní cenou bylo uzené prasátko, dále vepřová hlava, pracovní stolek, dorty ovoce a mnoho dalších skvělých cen. Je nutné poděkovat všem sponzorům, kteří nám do tomboly přispěli a někteří se i přímo bálu zúčastnili. Můžeme se tedy těšit na další bál, který bude v roce 110. výročí vzniku hasičské organizace ve Vepříkově a zároveň 100. výročí ničivého požáru, který vesnici téměř zlikvidoval.

SOBOTA 30.1. 2010 DĚTSKÝ KARNEVAL

V sobotu 30. ledna 2010 připravili hasiči ve Vepříkově tradiční dětský karneval. K reji masek zahrála Míša Trtíková a jako každým rokem obdrželo každé dítě malý dárkový balíček od pořadatelů. Na sále se sešlo celkem 45 dětí, většina z nich v krásných maskách a jistě se dobře bavily. Několikrát projela ,,MAŠINKA", děti si zatančily ptačí tanec a spoustu dalších. Součástí karnevalu byla i velmi oblíbená soutěž ,,ROZJEZDY PRO HVĚZDY", kterou velmi dobře moderovala Míša a za vystoupení před mikrofonem předala každému zúčastněnému zpěvákovi sladkou odměnu. Karneval trval celé odpoledne a mnoha dětem se domů ani nechtělo. 

SOBOTA 20.2. 2010 MAŠKARNÍ PRŮVOD

Zorganizovat maškarní průvod obcí je pro vepříkovské hasiče a především jejich místostarostu Jirku Trtíka rutinní záležitostí. Že to však není jednoduchá záležitost, o tom svědčí fakt, že v obci, kde je zhruba 360 obyvatel, se na zabezpečení maškarního průvodu podílelo celkem 63 lidí, z toho přímo průvodu se jich zúčastnilo rovných 40. Maškarní průvod je v obci organizován pravidelně po dvou letech (letos již po čtvrté) a každým rokem hledají pořadatelé nějakou novinku v obsazení masek. Proto se v letošním roce nekonala Ordinace Vepříkov, navíc však zase byli pošťáci, upírky, mnich s jeptiškou a smrťák. Průvod vypukl, po vydání živnostenského listu starostou obce P. Bártou, v 8 hodin na Samotě, dále prošel Miřátkami a svoji pouť ukončil před 18- tou hodinou před místním Kulturním domem ve Vepříkově zabitím medvěda. Po celý den panovala dobrá nálada, vyhrávala kapela, tanečníci tančili a ostatní maškarádi se činili. Že se průvod asi líbil, bylo vidět na řadě občanů, kteří průvod obcí doprovázeli. Večer potom zábava pokračovala v sále do pozdních večerních hodin. Nezbývá, než všem aktérům poděkovat za obětavé dodržování tradice a popřát jim další úspěchy v činnosti a těšit se na masopust v roce 2012. 

SOBOTA 6.3. 2010  MAZINÁRODNÍ DEN ŽEN

Sbor dobrovolných hasičů ve spolupráci s Obecním úřadem ve Vepříkově uspořádal již po čtvrté v řadě dne 6. března 2010 pro místní ženy v obci slavnostní večer u příležitosti svátku žen - MDŽ. Oslava proběhla v podobném duchu jako v loňském roce, pouze byla doplněna o malé překvapení, které připravili hasiči - muži, ve spolupráci s Míšou Trtíkovou, která po celou dobu přítomným ženám spolu se Slávkem Kubátem vyhrávala. Všechny ženy v obci byly členy SDH osobně pozvány, a že pozvání vzaly vážně, o tom svědčí účast v počtu přes 100 žen. Jak v úvodu řekli starosta obce i starosta SDH, oslava svátku žen je poděkováním naším ženám za všechno, co pro obec dělají. ,,Rozhodli jsme se uspořádat oslavu Vašeho svátku proto, abychom Vám poděkovali za podporu naší činnosti a přejeme Vám dobrou zábavu ". Po krátkém úvodu následovalo hezké vystoupení nejmladších hasičů - dětí, které přednesly básničky s tématikou ,,žena a maminka" a poskytnutí malého občerstvení a kytičky, které i s ostatními starostmi o přítomné ženy vzali na svá bedra muži - hasiči. Poté přišlo ono překvapení, kdy muži v roli žen z prasečáku a kravína zatančili na známou písničku ,,Ani nevěděla" z filmu ,,Slunce, seno, jahody". Následovala taneční zábava, a na celý večer byla vyhlášena dámská volenka, kterou přítomné ženy dostatečně využily. Věříme, že se večer ženám líbil, o čemž svědčí i to, že taneční rej pokračoval do pozdních hodin a přítomné se jen nerady odebíralydomů. A tak se jistě naše ženy už těší na příští rok, kdy pro ně oslavu jejich svátku určitě uspořádáme zase. 

Odkaz na taneček z MDŽ.

http://www.youtube.com/watch?v=y0uI32dKVhg

 SOBOTA 13.3. 2010  ŠIBŘINKY

Hasiči z Vepříkova se rozhodli, že uspořádají 13. března první maškarní šibřinky. K tanci a poslechu zahrála kapela AMIX. V 19 hodin se začali scházet první masky a o tom, že občané vzali tento druh zábavy vážně svědčí, že se jich sešlo celkem 80 a ještě další bez masek. Po úvodních skladbách proběhlo defilé všech masek, podporované potleskem přítomných a dále už se celá plejáda postav, chopila svého poslání, jehož výsledkem byla výborná nálada po celý večer - vlastně celou noc, podporovaná dobře hrající kapelou. Lze říci, že se první VEPŘÍKOVSKÉ ŠIBŘINKY vydařily a pořadatelé jsou rozhodnuti pokračovat i v dalších letech. Potěšující je, že se u nás občané umí bavit a sami si i zábavu uspořádat. 

SOBOTA 27.3. 2010  VEPŘÍKOVSKÝ MARIÁŠ

V sobotu 27. března 2010 proběhlo v sále KD ve Vepříkově 1. kolo 11. ročníku Vepříkovského mariáše. Turnaje se zúčastnilo celkem 64 hráčů, kteří poměřili svoje umění a hlavně štěstí na kartu. Po čtyřech hodinových kláních nejlépe dopadl pan Jiří Fikar, který vyhrál celkem 27,00 Kč. Na druhém místě se umístil Milan Zikmunda 22,90 Kč, na třetím Miloslav Čedík 20,50 Kč. Lze říci, že tentokrát se více dařilo věkově starším účastníkům, dobrou pověst Vepříkova zachránil Radomír Čermák na 9. místě s výhrou 16,20 Kč. Další pořadí hráčů z Vepříkova 21. místo Petr Daniel 8,10 Kč, 21. místo Petr Jelínek 8,10 Kč, 29. místo Josef Piskač 3,90 Kč, 33. místo František Pleskač 0,30 Kč, 34. místo František Čáp -1,90 Kč, 46. místo Václav Pavlíček -6,10 Kč, 63. místo Jaroslav Stehno -36,40 Kč. Turnaje se zúčastnili zase někteří noví hráči, naopak někteří ze stálých účastníků tentokrát nepřijeli. O dobrý výsledek turnaje se zasloužili v opravdu hojném počtu vepříkovští hasiči ve spolupráci s hostinským panem Málkem. Všichni si pochutnali na připraveném občerstvení a jistě se už těší na druhé kolo, které proběhne na přelomu října a listopadu, bližší termín bude včas oznámen.  

Dne 9.dubna se dožil významného životního jubilea 60 let  starosta SDH Vepříkov pan ing. Jaroslav Stehno. Vše nejlepší, hodně zdraví, štěstí, spokojenosti a pevné nervy přejí všichni členové SDH Vepříkov. 

  

       SOBOTA 8.5. 2010 REKORD V DOPRAVĚ VODY

V sobotu 8.5. jsme se zúčastnili rekordu v dopravě vody, který pořádal SDH NOVÉ DVORY pomocí stříkaček a hadic. V pátek odpoledne jsme nasedli do piksly a vydali jsme se směrem Šiklův mlýn ,kde jsme se zaregistrovali a ubytovali, někdo ve stanech, někdo v autech a já spala dokonce ve vozejku. Po krátké noci přišel budíček, pro zdatnější jedince pouze upozornění že začíná den a jde se na to. Ohleduplně nám tam začaly střílet dělobuchy. Byli jsme rozdělení po úsecích a každý úsek měl svého velitele. My vyfásli pohodáře ,takže dobrý. Po příjezdu na stanoviště jsme připravili vedení a pak se jen čekalo. Chvilku to vypadalo že jo, pak zase že ne. Kolem třetí odpoledne jsme začali pochybovat(musely se vychytat mouchy),ale pak to šlo jak po másle. Když se to povedlo byl to docela dobrej pocit že jsme u toho byli. A teď nějaké technické údaje.

Odkud – kam : Dolní Loučky(295m.n.m)  na Devět skal (836.m.n.m)                              

Délka trati 63.46 km, na této trati se motalo 2592 hasičů z 288 sborů.

Použito bylo 234 čerpadel a 3553 b hadic. Rekord začal v 10.35 první výstřik v 17.30 a od 17.40 nám můžete říkat rekordmani. Z našeho okresu nás tam bylo 5 SDH.

Veronika Beránková  

   

 

SOBOTA 15.5. 2010  OKRSKOVÁ SOUTĚŽ - MALEČ

 

V sobotu 15. května se konala v Malči hasičská soutěž okrsku č. 2., které se zúčastnili hasiči z Vepříkova. Soutěž probíhala ve čtyřech kategoriích : ženy mladší a starší a muži mladší a starší. Kategorie mladších musely kromě požárního útoku absolvovat ještě soutěž jednotlivců na dráze 100m s překážkami. Z Vepříkova se zúčastnili po jednom družstvu v každé kategorii. Ženy mladší skončily na 3. místě. Ženy starší na 4. místě. Muži mladší na 6. místě a muži starší svoji kategorii vyhráli. Všem za účast a reprezentaci SDH Vepříkov v okrskové soutěži patří poděkování.

 

 

složení soutěžních družstev

 

Ženy mladší - Machková Lenka, Krumlová Zuzana, Krumlová Markéta, Adamcová Pavlína, Bezoušková Veronika, Bezoušková Aneta, Mülerová Lucka

 

Ženy starší - Málková Marie, Vavřičková Pavlína, Kadlečková Monika, Piskačová Olga, Beránková Veronika, Čápová Hedvika, Štěpánková Blanka

 

Muži mladší - Adamec Jan, Adamec Jaroslav, Piskač Martin, Daniš Patrik, Průša Jakub, Čáp Jakub, Beránek Vlastimil

 

Muži starší - Stehno Kamil, Špitálník Zdeněk, Pleskač Michal, Piskač Jiří, Holub Martin, Špitálník Jiří, Kadleček Slávek

 

SOBOTA 12.6. 2010 POHÁR STAROSTY OBCE A MEMORIÁL M. ZADRAŽILA

V sobotu 12. června se ve Vepříkově konal Memoriál M. Zadražila a Pohár starosty obce v požárním útoku. Závody se konaly za nádherného letního počasí. Soutěže se zúčastnilo 14 družstev mužů a 4 družstva žen. Ve 13 hodin nastoupila družstva na nástup, kde je přivítali starosta obce pan Petr Bárta a starosta SDH ing. Jaroslav Stehno. Nejprve nastoupily na start ženy, které absolvovay svůj útok. Poté následovalo malé překvapení a to průjezd MOPEDISTŮ, kteří měli ten den vyjížďku po vysočině. Po tomto zpestření mohlo vypuknout soutěžení mužů a to na dvě kola, první jako Memoriál M. Zadražila a druhé jako Pohár starosty obce. Časy, hlavně ve druhém kole, byly vynikající. Po doběhnutí posledního družstva, následovala pivní štafeta, kde 5 lidí muselo vypít 5 piv na čas. přihlásilo se 8 štafet, včetně žen. Mezitím se vše spočítalo a při nástupu, každý dostal diplom a nějakou tu cenu. SDH Vepříkov děkuje všem sponzorům, všem soutěžícím, všem divákům a pořadatelům za krásnou soutěž.  

 

Konečné výsledky ženy : 1. Ždírec n D - 19,35 , 2. Frýdnava - 26,36 , 3. Sobiňov - 27,16 , 4. Horní Krupá - 27,26

 

Konečné výsledky muži Memoriál M. Zadražila : 1. Kunemil - 17,49 , 2. Kynice - 20,42 , 3. Petrovice II. - 20,46 , 4. Vepříkov II. - 21,65 , 5. Frýdnava - 24,12 , 6. Petrovice I. - 24,23 , 7. Hostovlice - 25,14 , 8. Kámen - 25,42 , 9. Dobkov - 28,02 , 10. Sobiňov - 34,87 , 11. U. Příbram - 39,94 , 12. Vepříkov I. - 49,49 , 13. Vilémov - NP , 14. Česká Bělá - NP

 

Konečné výsledky muži Pohár Starosty : 1. Kunemil - 16,92 , 2. Kámen - 17,81 , 3. Petrovice I. - 18,02 , 4. Česká Bělá - 19,42 , 5. Kynice - 19,73 , 6. Dobkov - 19,93 , 7. Vepříkov II. - 20,51 , 8. Petrovice II. - 21,68 , 9. Hostovlice - 21,82 , 10. Frýdnava - 22,30 , 11. Vepříkov I. - 22,85 , 12. Sobiňov - 25,69 , 13. Vilémov - 26,35 , 14. U. Příbram - 28,22

 

 

 

NEDĚLE 13.6. 2010 DĚTSKÝ POHÁR VEPŘÍKOV

V neděli 13. června odpoledne se ve Vepříkově uskutečnila soutěž o Dětský pohár v požárním útoku. Za chladnějšího počasí, ale bez deště, se sjelo 23 dětských družstev ve dvou kategoriích mladších a starších. Soutěž proběhla bez problémů a děti si domů odvezli i pěkné ceny. Díky patří všem sponzorům, pořadatelům a všem zúčastněným.

 

Konečné výsledky děti mladší : 1. Sobiňov - 21,43 , 2. Kámen - 22,50 , 3. Golčův Jeníkov - 22,52 , 4. Vilémov - 23,34 , 5. U. Příbram II. - 24,14 , 6. Pohled I. - 25,24 , 7. U. Příbram I. - 26,49 , 8. Rozsochatec - 26,9 , 9. Vepříkov - 29,85 , 10. Libice n D. - 30,32 , 11. Pohled II. - 30,56

 

Konečné výsledky děti starší : 1. Česká Bělá - 17,47 , 2. U. Příbram - 19,25 , 3. Golčův Jeníkov - 20,41 , 4. Libice n D. - 20,94 , 5. Perknov - 22,67 , 6. Kámen - 23,32 , 7. Vepříkov - 23,33 , 8. Radňov - 24,21 , 9. Sázavka - 26,20 , 10. Vilémov - 29,19 , 11. Rozsochatec - 32,10 , 12. Dolní Město

 

 

PONDĚLÍ 5.7. 2010 TOUR DE VEPŘÍKOV

V pondělí 5. července se konal druhý ročník cyklistické vyjížďky Tour de Vepříkov. Za krásného letního počasí se zúčastnilo 110 cyklistů, někteří až z Prahy, Kutné Hory, Pardubic a dokonce i ze Zlína a Otrokovic. Trasa byla rozdělena na dvě etapy. První startovala v 10 hodin z hasičského areálu a vedla z Vepříkova přes Nejepín, Klouzovy, Čapkovy Domky, Svinný, Raňkov, Čachotín, Horní Krupou, Jilem zpátky do Vepříkova a měřila 25 kilometrů. Bohužel v této etapě byl i vážnější karambol jedné startující. Po občerstvení a malém odpočinku následovala od 13 hodin druhá etapa, která byla stejná jako loni z Vepříkova přes Leškovice, Rybníček, Habry, Miřátky a zpět. Celková délka druhé etapy, byla 18 kilometů a byla lehčí, aby mohli jet i menší děti. Každý startující při zaplacení startovného dostal lístek na párek, nápoj a po dojetí porci výborné kýty a pamětní list. po dojetí se ještě dlouho večer sedělo a povídalo. Všem účastníkům děkujeme a těšíme se na 3. ročník, který se bude konat v úterý 5. července 2011. 

 

 

 

NEDĚLE 11.7. 2010 NOHEJBALOVÝ TURNAJ

V neděli 11. července se ve Vepříkově uskutečnil 6. ročník nohejbalového turnaje trojic, kterého se zúčastnilo 11. družstev. Za horkého počasí se odehrálo celkem 25 zápasů na dva vítězné sety ve skupinách A a B, ze kterých postupovali první čtyři družstva do finálového rozstřelu, ve kterém se odehrálo dalších osm zápasů. Po nelítostném a férovém boji bylo následující pořadí : 1. Jiříkov 2. Vršovice 3. Jilem C 4. Olešnice 5. Spiedři (Vilémov) 6. Jilem A 7. Lufťáci (Vilémov) 8. Rumíčci 9. G. Jeníkov 10. Svinný 11. Miřátky

Pro účastníky turnaje i diváky bylo hasiči připraveno občerstvení, které bylo do konce turnaje bezezbytku spotřebováno. Pochvalu si zaslouží všichni zúčastnění, hráči, pořadatelé, obsluha ve stánku i diváci, protože nadměrné vedro dokáže řádně vyčerpat.

 

 

VEPŘÍKOV OPĚT PODPOŘIL POSTIŽENÉ POVODNĚMI

    V letošním roce, stejně jako v minulých letech ukázala příroda svoji sílu a projevila ji povodněmi, především v severních Čechách. Z iniciativy členů SDH Vepříkov byla tedy opět uspořádána sbírka na pomoc postiženým povodněmi, ke které se připojili i členové SDH Miřátky. Občané Vepříkova věnovali na pomoc postiženým 8 900,- Kč. Bylo rozhodnuto, že hasiči sami uvolní ze svých pokladen částku 5 100,- Kč Vepříkov a 2 500,- Kč Miřátky.

    Při jednání se starostou obce Vepříkov bylo dohodnuto, že se obec k podpoře připojí a zároveň bylo rozhodnuto, že se peníze věnují některé z rodin v Raspenavě, která byla jednou z nejvíce postižených oblastí. Obec Vepříkov doplnila finanční částku na 35 000,- Kč. Jednáním mezi starostou Vepříkova a Raspenavy byla vybrána rodina pana Josefa Málka. Je to profesionální hasič, který při povodni zasahoval a mezitím mu voda úplně vyplavila vlastní dům. Spolu se svou manželkou a roční dcerkou zatím bydlí u rodičů. V pátek 3. září tedy starosta obce p. Bárta a zástupce hasičů p. Kvasil předali paní Málkové - manžel byl v práci - uvedený finanční dar. Předání se neobešlo bez slz v očích a celá obdarovaná rodina vyjádřila velký dík dárcům.

    Jménem obecního úřadu, ZO SDH Vepříkov i Miřátky i obdarované rodiny ještě jednou děkujeme všem občanům, kteří i přes vlastní problémy přispěli do sbírky a pomohli řešit nezaviněný problém někomu jinému.

 

 

 

SOBOTA 4.9. 2010  ROZLOUČENÍ S PRÁZDNINAMI

    Tradiční akce SDH Vepříkov pro děti - rozloučení s prázdninami - se v letošním roce poněkud zkomplikovala díky počasí. Původní termín 28.9. byl zrušen a rozloučení bylo přesunuto na sobotu 4. září. Špatné počasí s dešťovými srážkami způsobilo rozmočení hasičského areálu a proto bylo rozhodnuto, že se rozloučení přesune na parket u hasičárny. Přestože ani v náhradním termínu nebylo nejlepší počasí, sešlo se u parketu asi 25 dětí, pro které hasiči připravili několik soutěží, za jejichž absolvování je odměnili sladkými pochoutkami. Rovněž slibované opečení párků proběhlo bez problémů. Kdo měl ještě hlad, mohl si také pochutnat na langoších a to vše zapít kofolou. Lze konstatovat, že se dětem akce líbila, a že se dostatečně vyřádily. 

 

 

SOBOTA 11.9. 2010  TURNAJ V MINIFOTBALU

    Dne 11. září 2010 uspořádali hasiči ve Vepříkově 9. ročník posvícenského turnaje v minifotbalu. Turnaj se tentokrát konal na travnatém hřišti na hasičském areálu. Vlivem střídavého počasí, které bylo již 3 týdny, se turnaje zúčastnilo pouze 5 družstev, která se utkala v zápasech každý s každým. Po úporných bojích v jednotlivých zápasech bylo konečné pořadí takovéto: 1. TEPLÁCI z Rozsochatce - 9 bodů, skóre 14:5, 2. Svinný 7 bodů, 9:7, 3. SACÍ ROTA z Chotěboře 5 bodů, 4:4, 4. Studénka 4 body, 7:12 a 5. domácí Vepříkov 3 body, 8:14. Turnaj probíhal v bojevém duchu a nebylo nutné řešit žádné prohřešky proti pravidlům. K tomu také přispěli rozhodčí turnaje, pánové Dobrý, Sobotka a Los ( bobr, sob, los ). Pro účastníky turnaje i diváky bylo připraveno pořádajícími hasiči občerstvení a celkově lze konstatovat, že vše nemělo chybu. Poděkování patří všem, kteří se o dobrý průběh turnaje zasloužili, obsluze v kiosku především.

 

STŘEDA 27.10. 2010  LAMPIONOVÝ PRŮVOD

  Ve středu 27. října hasiči ve Vepříkově uspořádali lampionový průvod, kterého se zúčastnilo  25 dětí a další dospělí. V 18 hodin průvod vyrazil od hospody dolů ke kapličce, kde byl u pomníku padlích položen věnec. Po projití takřka celé obce, byl průvod ukončen téměř v 19 hodin před hospodou. Za účast všem děkujeme a těšíme se na příští rok, kdy se průvod zase snad uskuteční. 

 

SOBOTA 6.11. 2010  VEPŘÍKOVSKÝ MARIÁŠ   

  V sobotu 6. listopadu 2010 uspořádali hasiči v sále KD ve Vepříkově podzimní kolo 11. ročníku Vepříkovského mariáše. Turnaje se zúčastnilo celkem 84 hráčů ( už potřetí rekord v počtu zúčastněných ) , kteří poměřili svoje umění a hlavně štěstí na kartu. Poprvé přijelo i 5 zástupců z dalekého Trutnova, kterým se turnaj líbil a počítají se svojí účastí i v dalších ročnících. Po čtyřech hodinových kláních nejlépe dopadl pan Zdeněk Chmelík, který vyhrál celkem 42,60 Kč. Na druhém místě se umístil Pavel Čermák 28,80 Kč, na třetím Miloslav Adamec 23,90 Kč, na čtvrtém Josef Henzl 22,40 Kč a na pátém Zdeněk Vidlička 22,30 Kč. Dobrou pověst Vepříkova zachránil Josef Piskač na 8. místě s výhrou 20,10 Kč. V závěru turnaje obdrželi všichni zúčastnění hráči diplom a hodnotnou cenu a bylo vyhlášeno prvních pět nejúspěšnějších hráčů ročníku, kteří rovněž obdrželi hodnotné ceny a navíc první tři i pohár. První místo v ročníku Vybojoval Zdeněk Chmelík s celkovou výhrou 46,- Kč, druhý byl Miloslav Adamec 39,30 Kč, třetí Jiří Fikar 36,90 Kč, čtvrtý Josef Holas 30,2, Kč a pátý Jiří Roubínek 27,- Kř. Šestý skončil nejlepší Vepříkovák Josef Piskač 24,- Kč. O dobrý výsledek turnaje se starali vepříkovští hasiči ve spolupráci s hostinským panem Málkem. Všichni si pochutnali na připraveném občerstvení. Všem zúčastněným děkujeme a se zahajovacím kolem 12. ročníku turnaje je počítáno 26. března v roce 2011, informace bude ještě včas zveřejněna a upřesněna.  

 

SOBOTA 4.12.2010  MIKULÁŠSKÁ ZÁBAVA

V sobotu 4. prosince 2010 připravili hasiči z Vepříkova tradiční mikulášskou zábavu, spojenou s nadílkou pro děti. Ve 13. hodin se v sále místního KD začaly scházet děti z Vepříkova a okolí, napjatě očekávající známou trojici. Ke zpříjemnění čekání jim hezky zahrála Míša Trtíková, která zároveň celé odpoledne moderovala a tím u mnoha dětí snížila obavy z čerta. Když přišel mikuláš, čerti a anděl, shromáždily se děti kolem nich a za přednesení básničky obdržely malý dárek. Škoda jen, že se zúčastnilo pouze 36 dětí. Ty děti, které se zúčastnit nemohly, si to mohou vynahradit 29. ledna 2011 na dětském karnevalu, na který pořadatelé určitě také připraví nějaké sladké překvapení. 

 

ČTVRTEK 23.12. 2010  ZPÍVÁNÍ U KAPLIČKY

Ve čtvrtek 23. prosince 2010 od 17 hodin se u místní kapličky konalo již tradiční ZPÍVÁNÍ U KAPLIČKY. Již od třičtvrtě na pět se pomalu začali scházet místní obyvatelé, kterých se nakonec přišlo podívat necelá stovka. V 17 hodin program uvedl místostarosta obce p. Jiří Piskač. Těsně po 17 hodině začaly děti svůj program, za doprovodu míši Trtíkové. Tento program děti nacvičovaly od listopadu, pod vedením Veroniky Beránkové a Katky Průšové. Toto téměř hodinové vystoupení se velice povedlo a doufám, že se líbilo i ostatním zúčastněným. Vánoční atmosféru navodila i vůně punče, která se linula z rybářské bašty a každý návštěvník dostal k teplému nápoji i vánočku. Všem, kteří se přišli podívat děkujeme a doufám, že se sejdeme i za rok.   

 

ČTVRTEK 30.12. 2010  ZÁJEZD NA HOKEJ DO PRAHY

Ve čtvrtek 30. prosince 2010 hasiči z Vepříkova vyrazili do pražská O2 arény na hokejové utkání HC SLAVIA PRAHA - HC EATON PARDUBICE . Od 13 hodin byla otevřená huspoda, kde se konalo soustředění před zájezdem. V 15 hodin jsme nastoupili do přistaveného autobusu a vyrazili směr Praha. Ještě jsme po cestě nabrali zbytek pasažérů, na konečných 50 účastníků zájezdu. Musím poděkovat řidiči p. Bačovi za tolerantnost, protože bylo nutné skoro na každé benzínce zastavit, ulevit si a doplnit proviant. Role provianťáka se na výbornou ujal pan J. Trtík. Konečně jsme dorazili do haly, kterou si všichni před zápasem prohlédli, protože většina z nás tu byla vůbec poprvé. musím říct, že je opravdu pěkná. Podle fanoušků to vypadalo, že se hraje v Pardubicích a ne v Praze. Nám to však nevadilo, protože většina fandí Pardubicím a tak výsledek Slavia Praha - Pardubice 1 : 5 se nám moc líbil. Během přestávek byla možnost prohlédnout si pohár mistrů světa v ledním hokeji a i se s ním vyfotit. Po skončení zápasu jsme vyrazili k domovu, kam jsme se dostali před půlnocí. Na závěr bych chtěl všem zúčastněným poděkovat za zdařilý výlet a skvělou atmosféru.   

 

PÁTEK 31.12. 2010  SILVESTR

V pátek 31. prosince se na sále hostince konalo rozloučení se starým rokem 2010 a přivítání roku nového 2011 silvestr. Začátek byl od 18 hodin, kdy se sešlo 84 místních i přespolních dospělých a asi 30 dětí. Nechyběl ani ohňostroj, kolem 22 hodiny menší pro děti a po půlnoci větší pro všechny. Poté ještě panovala dobrá nálada, až skoro do ranních hodin.

 

HASIČI VEPŘÍKOV PŘEJÍ VŠEM DO NOVÉHO ROKU 2011 HLAVNĚ HODNĚ ZDRAVÍ, ŠTĚSTÍ A SPOKOJENOSTI.