Jdi na obsah Jdi na menu
 


Události 2021

2021

 

DNE 2. DUBNA OSLAVIL SVÉ ŽIVOTNÍ JUBILEU 70 LET, NÁŠ DLOUHOLETÝ ČLEN

PAN JAN BÁRTA

VŠE NEJLEPŠÍ A HLAVNĚ HODNĚ ZDRAVÍ PŘEJÍ HASIČI VEPŘÍKOV.

 

PONDĚLÍ 5.7. 2021 TOUR DE VEPŘÍKOV A LETNÍ KINO

Po roční pauze Vepříkov opět ožívá návštěvníky a nadšenci o kulturní i sportovní akce. Konečně to situace dovolila a hasiči mohli uspořádat 12. ročník tradiční cyklistické vyjížďky Tour De Vepříkov. A akce to byla vydařená. V pondělí 5.7. se na hasičském areálu začal od brzkého rána sjíždět jeden cyklista za druhým až se jejich počet vyšplhal ke 150 účastníkům. Vše doplnily i děti, mladí zapálení sportovci, kterých dorazilo na 50 se proháněli na hřišti a trénovali svaly pro vyjížďku.

Po 10.00 hodině proběhl slavností hromadný start. Prvních přibližně 20 km zvládli někteří velmi hravě. Ostatní pojali tuto akci skutečně jako rodinný výlet po okolí Vepříkova a šlapání na kole si užívali o něco déle. Po první mezizastávce na hřišti se všichni občerstvili párkem, dle chuti i poctivou palačinkou, osvěžili dobrým pivkem, zkrátka všeho bylo dosti.

Počasí přálo, a tak se na druhou část trasy mohlo vyrazit dle plánů. Druhá byla o něco lehčí a kratší, tak to zpět v areálu za nedlouho opět žilo. Tentokrát bylo na řadě chutně naložené maso. Cyklisti odjížděli velmi spokojeni a zdrželi se ještě do pozdních odpoledních hodin.

Někteří se po setmění opět vrátili zpět. Důvod byl prostý. Akce pokračovala letním kinem. Na programu byl film 3Bobule. A zájem byl velký. Celkem na 130 diváků si přišlo posedět pod širé nebe. Hasiči nezaháleli ani večer a připravili tradiční bramborové čertíky, které měly velký ohlas.

První akce po tak dlouhé době byla náročná, ale zvládnutá na jedničku. Je vidět, že pořadatelé nevyšli ze cviku a práce je stále baví. Už se těšíme na další.

 

DNE 10. SRPNA OSLAVILA SVÉ ŽIVOTNÍ JUBILEU 75 LET, NÁŠE DLOUHOLETÁ ČLENKA

PANÍ LUDMILA PLESKAČOVÁ

VŠE NEJLEPŠÍ A HLAVNĚ HODNĚ ZDRAVÍ PŘEJÍ HASIČI VEPŘÍKOV.

 

 

DNE 28. SRPNA OSLAVILA SVÉ ŽIVOTNÍ JUBILEU 70 LET, NÁŠE DLOUHOLETÁ ČLENKA

PANÍ MARIE BERÁNKOVÁ

VŠE NEJLEPŠÍ A HLAVNĚ HODNĚ ZDRAVÍ PŘEJÍ HASIČI VEPŘÍKOV.

 

 

SOBOTA 21.8.2021  ROZLOUČENÍ S LÉTEM

Jako každý rok, tak i tento jsme se nezapomněli rozloučit s létem i ve Vepříkově. Letos se loučení konalo 21. srpna 2021 na hasičském areálu a sešlo se zhruba přes 30 převážně místních detí. Tématem letošního loučení s létem byla ,, Cesta kolem světa“ , kterou si děti náramně užily a získaly i nové zkušenosti s různými světadíly. Byly zde ale připravené i jiné aktivity a soutěže na různých stanovištích, kde úkoly dětem zadávali pozvaní zástupci z celého světa a za splnění úkolů je odměňovaly sladkostmi.  Po soutěžním putováním si děti mohly opéct špekáčky, které od hasičů dostaly. Na závěr si všichni mohli dát sladkou tečku v podobě výborných palačinek. Rozloučení s létem se vydařilo i díky pěknému počasí a sluší se poděkovat všem, jak za pořádání ,tak i za účast.

 

 

DNE 20. ZÁŘÍ OSLAVIL SVÉ ŽIVOTNÍ JUBILEU 80 LET, NÁŠ DLOUHOLETÝ ČLEN, BÝVALÝ STAROSTA SBORU A ZASLOUŽILÝ HASIČ

PAN VÁCLAV PAVLÍČEK

VŠE NEJLEPŠÍ A HLAVNĚ HODNĚ ZDRAVÍ PŘEJÍ HASIČI VEPŘÍKOV.

 

SOBOTA 18.9. 2021  OKRSKOVÁ SOUTĚŽ VEPŘÍKOV

Po loňské pauze a se zpožděním, protože se Okrsková soutěž vždy konala na začátku května, se letos okrsek konal 18. září ve Vepříkově. Na začátku byly dlouhé debaty již od jara zda okrsek dělat nebo ne a stálé sledování situace jaká opatření budou nutná zajistit. Nakonec jsme se až v létě domluvili a termín Okrskové soutěže stanovili na 18. září u nás ve Vepříkově. Spíš to bylo proto, abychom se po delší době zase sešli. Začátek byl od 14 hodin a soutěžilo se jenom v požárním útoku. Přebor jednotlivců se nekonal, protože Okresní kolo se již konalo a nebylo stejně kam postoupit. Celkem se přihlásilo 15 družstev, 7 mužů mladších, , 5 mužů starších a 3 družstva žen mladších. V kategorii ženy starší se žádné družstvo nepřihlásilo. První šli na start ženy a skončily v tomto pořadí. První Maleč, druhý Rušinov a třetí místo Nová Ves u Chotěboře. Po přestavení terčů soutěžili muži starší a pořadí bylo takové. 1. Petrovice, 2. Ostružno, 3. Uhelná Příbram, 4. Klokočov a 5. Vepříkov. Na závěr odsoutěžili muži mladší v tomto pořadí : 1. Vepříkov, 2. Petrovice, 3. Nová Ves u Chotěboře, 4. Uhelná Příbram, 5. Maleč, 6. Jeřišno společně s Rušinovem. Na závěr patří všem poděkovat, jak pořadatelům tak závodníkům, hlavně za to, že jsme se všichni sešli. 

 

SOBOTA 23.10. 2021 DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ

Vepříkov po delší době ožil divadlem, a to hlavně díky místnímu obyvateli, amatérskému herci Jardovi Stehnovi. Ten si také v představení zahrál. A tak jsme mohli 23.října.na sále kulturního domu přivítat divadlo DIK z Chotěboře. Připravili si pro nás dvě krásná představení - O zelináři, vetešníkovi a Chotěbořských okurkách. Následovalo další vystoupení, zejména pro děti o Čertu Koziášovi. Večer to byl úspěšný. Sešlo se na 60 návštěvníků, kteří se skvěle bavili. Hry se povedly a pobavily všechny v sále. Doufáme, že divadlo k nám opět zavítá a návštěvnost bude opět takto vysoká.

 

ČTVRTEK 28.10. 2021 LAMPIONOVÝ PRŮVOD

Mezi tradiční akce ve Vepříkově se počítá také lampionový průvod obcí. A tak i letošní ročník nebyl vynechán. Přesně ve sváteční den 28.října se před místní hospůdkou sešlo na 50 dětí a dospělých s vyzdobenými lampiony. Když bylo vše připraveno, celou obec pokryla tma, vše mohlo odstartovat. Celý průvod se sunul obcí, lampionky si svítil na cestu. Procházka rychle uběhla a všichni se již těšili do tepla. Příští rok se opět těšíme.

 

SOBOTA 30.10. 2021 Slavnostní schůze K 120 LETŮM ZALOŽENÍ SDH Vepříkov

V sobotu 30.října oslavili ve Vepříkově krásné výročí založení sboru SDH Vepříkov. 120 let! A oslava to byla, jak se patří. Vše odstartovala slavnostní schůze. Na sále se sešlo na 60 hasičů a hasiček, které aktivně podporují nejen SDH, ala podílí se i na všech akcích ve Vepříkově. Mezi pozvané hosty, kteří se zúčastnili naší slavnosti patřili například pan Jan Slámečka starosta KSH Vysočina, Josef Stejskal starosta OSH Havlíčkův Brod, Jiří Rainiš náměstek starosty OSH Havlíčkův Brod, Josef Meloun vedoucí OORR Havlíčkův Brod, Pavel Špitálnik starosta Okrsku č. 2 a členové dalších sborů z okrsku č. 2. Nechyběl ani starosta obce, pan Petr Bárta, který pevně drží v rukou výbornou spolupráci s obcí.

Po všech krásných a motivačních proslovech došlo na udílení vyznamenání. A byla to krásná uznání. Čtyři členové našeho sboru totiž obdrželi Medaili svatého Floriána. Konkrétně tedy dodatečně gratulujeme paní Jaroslavě Kadlečkové, Ludmile Pleskačové, Marii Vetešníkové a panu Jiřímu Trtíkovi za jejich dlouhodobé působení ve sboru a podporu. Vše jsme zakončili společnou fotografií a chutnou večeří.

Ale oslavy zdaleka nekončily. K bezvadné atmosféře přispěla také kapela Staré klády. Muzikanti dorazili v podvečer a doprovodili tak svými písničkami program. Hosté i nově příchozí návštěvníci se tak bavili až do ranních hodin. Výročí tedy ve Vepříkově oslavili perfektně a těší se na další roky společné práce.

 

 

SOBOTA 20.11. 2021 VEPŘOVÉ HODY

V listopadu se hasiči ve Vepříkově pustili do velkého úkolu. Vepříkov se po roční pauze rozvoněl Vepřovými hody. Úkol to byl skutečně těžký. Vepříkovští totiž netroškaří a tak připravili na 900 jitrnic, 100 tlačenek, 230 kroupáků a na 200 litrů prdelačky. K tomu všemu ještě spoustu dobrých hotových jídel. Návštěvníci tedy měli možnost ochutnat, klasický vepřový guláš, vepřové výpečky, játra na roštu, pečený prejt a kroupy, chutný ovar a nechyběl ani klasický řízek. Prodej vypukl v sobotu 20.listopadu. od 10.00 hodin a po výrobkách se rychle zaprášilo. Hotových jídel se nakonec vydalo přes 400 porcí. Byl to tedy skutečně „záhul“. Vše se ale zvládlo a vydařilo. Velké díky patří všem, kdo se celý týden podíleli na přípravě! Odpoledne naše hody také navštívil hejtman kraje Vysočina pan Vítězslav Shrek.  Snad nám to situace umožní a na jaře budeme moci zopakovat další ročník hodů ve Vepříkově.

 

 

 

ĆTVRTEK 23.12. 2021 ZPÍVÁNÍ U KAPLIČKY

Konec roku patří pravidelně ve Vepříkově zpívání u kapličky. Po loňské pauze se tak 23.prosince od 17 hodin obcí nesly ty nejznámější koledy v podání místních dětí. Připravena byla i chutná vánočka a tradiční vepříkovský punč. Akce je velmi oblíbená, a to se také vždy projeví na návštěvnosti. Málokdo si tak nechá ujít možnost potkat se s přáteli a popřát si krásné svátky. Letošní ročník nebyl výjimkou. Posluchačů se sešlo okolo 80 a program se velmi líbil. Pan starosta svým proslovem popřál všem krásné Vánoce a v novém roce hlavně pevné zdraví. Věříme, že se i v roce 2022 budeme potkávat na dalších akcích, které ve Vepříkově pořádají.

 

 

Vše nejlepší a hlavně hodně zdraví, štěstí a spokojenosti Všem, do Nového roku 2022 přejí

Hasiči Vepříkov